Högstadiet

Min tid under högstadiet var ett helvete och nu vill jag berätta min historia. Jag gick på en högstadieskola som ligger i Lindesberg.

När jag började i skolan och skulle börja 7:an så tog jag kontakt med kuratorn på skolan, anledning till att jag tog kontakt med kuratorn var att flera pojkar kränkte mig genom att ge mig elaka kommentarer. Jag kände mig utfryst/ensam och jag uppgav även att jag aldrig haft en riktig kompis /nära vän. Under hösten i sjuan hade jag fått 3 hotbrev , 2 lades i min brevlåda hemma. Breven innehöll konkreta hot, där jag hotades att få stryk om jag kom till skolan. Det sista hotbrevet förmedlades via en lärare som jobbade på skolan. Jag frågade denna lärare när han kom med brevet var och av vem han hade fått de. Men då gick han bara utan att svara.

När rektorn senare konfronterade läraren, så sade han "att han inte har något minne av att han har gett mig något brev". Även i sjuan så var det några på skolan som la ut en bild på mig på bdb (bilddagboken), där jag fick kommentarer om mitt utseende.

I årskurs 8 var jag fortfarande lite utanför och ensam. Jag får fortfarande kommentarer av elever på skolan, känner inte många av dem som ger mig kommentarer.

I årskurs 9 var jag fortfarande utsatt, i korridorerna av elever som mobbade mig. Jag blev även kränkt av lärare på skolan flera gånger. En gång var det en av min matematiklärare som bedömde mig efter hur jag skrev i min skrivbok. Den andra händelsen var av min dåvarande bildlärare. Han mobbade mig för mitt utseende. Vid ett tillfälle kom jag en minut försent, då säger han "lär dig passa tiden idiot".

Jag gick till rektorn på skolan som hade ett möte med bildläraren. Där förnekade han att han hade sagt kommentarer, och han lovade rektorn att kränkningarna skulle upphöra vilket inte hände. Jag gick till rektorn flera gånger och frågade om hon kunde hjälpa mig. Men ingenting hände. Det känns som att hon blundade. 

Jag ville bara berätta, så att ni ska veta. 

Anonym, 20 november 2013