en ung inspiratör

Här kan ni se några av Jakobs uppdragsgivare. Sidan är senast uppdaterad 2015-04-02.
Här kan ni se några av Jakobs uppdragsgivare. Sidan är senast uppdaterad 2015-04-02.

Under flera års tid har Jakob Lindén främst hållit föreläsningen "Min historia för att hjälpa andra", som är en mycket uppskattad föreläsning om Jakobs liv och hur det är att växa upp i en normativ värld med okunskap och stigma gentemot personer som sticker ut. Ett liv som både inneburit innanför och utanförskap. Framförallt en berättelse om hopp och möjligheter, hur det är att ta sig ur ett rent helvete och betydelsen av upprättelse. 

Respekten för människovärdet som ingen mobbare kunde ta ifrån Jakob som människa. Valet att förlåta sina plågoandar.

 

Jakob anpassar alltid sina föreläsningar efter kundens möjlighet och behov. Ibland fokuserar Jakob mer på funktionssätt, mobbing, bemötande eller mänskliga rättigheter. En sak är gemensam för alla Jakobs föreläsningar, Jakob pratar om kärleken och kraften han fått av att inte hata. 

 

Jakob Lindén har även på senare år fått uppdraget att undervisa om brott på nätet och om sina egna erfarenheter av just brott på nätet. Han ser allvarligt på näthat och hatet som drabbar enskilda personer hårt. Jakob har hållit föreläsningen "Brott på nätet" för en rad Brottsofferjourer runtom i landet. Jakob har pratat med poliser, jurister och brottsofferstödjare som gång på gång betonar hur viktigt hans arbete är. 

"Du har inspirerat många idag! Även om jag inte känner dig, så är jag stolt över dig. Önskar dig all lycka och framgång i livet för det förtjänar du. Jag tror att du kommer åstadkomma med mycket i det svenska samhället. Det behövs folk som dig för ett gott välfärdssamhälle!"
 

Föreläsning, Arbetsterapuet-programmet, Luleå Tekniska Universitet 2015. 

Mer sagt om mig här.

Förstora vid klick, September 2013.